antyoksydanty, saponiny, euceryna, miłorząb, japoński
Antyoksydanty, Saponiny, Euceryna, Miłorząb Japoński (Ginkogo Biloba), Konserwant, Oxylastil, Parafina Ciekła, Witamina A, Biotyna (Witamina H), Placenta

Efekty leczenia, działanie i znaczenie w medycynie

  • Czym jest Depilacja Do czego służy bez naruszania cebulek włosowych. Są dwa rodzaje depilacji: mechaniczny a więc golenie żyletką albo maszynką elektryczną i chemiczny
  • Czym jest Len Do czego służy czynnych substancji takich jak: witamina F, witaminy A i E i mikroelementy. W połączeniu z innymi składnikami utrzymują one odpowiedni
  • Czym jest Krwawnik Do czego służy witaminę C i olejki eteryczne. Oczyszcza tłustą cerę, ściąga pory skóry i łagodzi podrażnienia. Przyczynia się również do łatwiejszego
  • Czym jest Nmf Do czego służy factor. Grupa związków pochodzenia naturalnego stanowiących naturalne czynniki nawilżające (m. in. sól sodowa kwasu pirogronowego, di-amid
  • Czym jest Emulgator "ciekłokrystaliczny" Do czego służy podstawowym zadaniem w kosmetyku jest tworzenie emulsji - łączenia nie rozpuszczających się w sobie wzajemnie składników na przykład
  • Czym jest Substancje Bioaktywne Do czego służy ułatwiające penetrację skóry, mogą być pochodzenia roślinnego, zwierzęcego albo mineralnego na przykład placenta (zwierzęce), selen
  • Czym jest Wonny Fiołek Do czego służy przyjemnie pachnących kwiatkach. Otrzymuje się z nich olejek eteryczny, którego głównym składnikiem jest iron. Olejek wykorzystywany jest
  • Czym jest Awokado Z Olej Do czego służy chlorofil i nienasycone kwasy tłuszczowe. Olej ten używany jest w kosmetykach przeznaczonych dla cery suchej i zniszczonej, gdyż znakomicie
  • Czym jest Prosak Do czego służy utworzona w następstwie nadmiernego rogowacenia wydzieliny gruczołów łojowych. To są małe, odgraniczone wykwity najczęściej wielkości
  • Czym jest Aktywne Substancje Do czego służy naturalnego jak i syntetycznego. Do naturalnych należą ekstrakty roślinne na przykład aloes, melisa, miłorząb japoński, wyciągi z tkanek
  • Czym jest Uv Promienie Do czego służy nadfioletowych A, B, C. UVA są najdłuższe to także kiedyś uważano je za nieszkodliwe, ostatnie badania wykazały jednak coś wręcz
  • Czym jest Aromaterapia Do czego służy wykorzystująca olejki eteryczne w profilaktyce i leczeniu wielu dolegliwości. Olejki te wprowadza się do organizmu bądź poprzez drogi
  • Czym jest Chitozan Do czego służy otrzymywanym głównie ze skorupek stawonogów. Ma mocne właściwości nawilżające, dlatego chętnie wykorzystywany jest do kosmetyków
  • Czym jest Babassu Olej Do czego służy dziko rosnącej albo hodowanej w Afryce i w Brazylii. Zawiera około 70% tłuszczów i jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe: linolowy
  • Czym jest Kamuflaż Do czego służy maskowaniu i tuszowaniu defektów skóry, takich jak: przebarwienia, bielactwo, sińce pod oczami, blizny, rozszerzone naczynka, znamiona i
  • Czym jest Ph Odczyn Do czego służy skóry a więc na kwasowość albo zasadowość. Prawidłowy odczyn skóry gwarantujący jej odporność powinien być kwaśny, optymalna jego wartość
  • Czym jest Surowce naturalne - ochrona zwierząt Do czego służy są naturalne surowce pochodzące ze świata roślin. Wyznajemy podstawową zasadę ochrony zwierząt: nie korzystamy z jakichkolwiek surowców
  • Czym jest Kolagenu Syntezy Promotor Do czego służy Związek pobudzający naturalną syntezę kolagenu w skórze, która ulega spowolnieniu z powodu starzenia się
  • Czym jest Lawsonia Henna Do czego służy barwieniem brwi, rzęs a również i włosów, jak w najwyższym stopniu słusznie lecz przy okazji może warto wiedzieć, iż henna zwana inaczej
  • Czym jest Peeling Do czego służy celu oczyszczenia skóry z obumarłych komórek i ułatwienia między innymi mechanizmów wydalania i wchłaniania skóry i zabezpieczenia przed
  • Czym jest Jojoba Do czego służy zielonej pustynnej rośliny simmonesia chinensis albo simonesia californica, rosnącej w Chinach, Kalifornii i Meksyku a również uprawianej w
  • Czym jest Sels Do czego służy Surface Evaluation of the Living Skin
  • Czym jest Hialuronowy Kwas Do czego służy mukopolisacharydem o wyjątkowych zdolnościach wiązania wody - chroni skórę przed jej utratą. W kosmetykach A.T.W. służące są podjednostki
  • Czym jest Cellulit Do czego służy kobiet, które stanowią 70% cierpiących na tę dolegliwość, polega ona na nieprawidłowym odkładaniu się tkanki tłuszczowej i powstawania
  • Czym jest Żel Do czego służy zwyczajnie zgęszczony tonik, z racji na konsystencję wygodniejszy w zastosowaniu. Kosmetyk ten wolny od składników tłuszczowych
  • Czym jest Hypoalergiczny Do czego służy Przeznaczony do pielęgnacji skóry szczególnie wrażliwej, skłonnej do alergii
  • Czym jest Korneocyty Do czego służy warstwy rogowej uległy keratynizacji i uległy zmartwieniu. Razem z cementem międzykomórkowym stanowią główną barierę zapobiegającą wnikaniu
  • Czym jest Liposomy Do czego służy tłuszczów roślinnych zwanych lipidami, zawierających lecytynę i fosfolipidy. Wnikają głęboko w skórę i przenikają do wnętrza komórek
  • Czym jest Asiatica Centella Do czego służy niewielkie zielone listki i rośnie przy brzegach stawów i jezior głównie w Malezji i Pakistanie. Wchodzi w skład wielu preparatów
  • Czym jest Lawenda Do czego służy zawartym w kwiatach lawendy jest olejek o silnym działaniu bakteriobójczym i odkażającym. Używany on jest w aromaterapii, przy produkcji
  • Czym jest Chmiel Do czego służy konopiowatych, rośnie w Europie, na Syberii i w Ameryce Północnej. Surowcem zielarskim są szyszki chmielu zawierające składniki
  • Czym jest Liposection Do czego służy tłuszczowej, polegające na zrobieniu niewielkich nacięć w fałdach skórnych i wprowadzeniu rurki, dzięki której nadmiar tłuszczu zostaje
  • Czym jest Miód Do czego służy bogaty w cukier, kwasy tłuszczowe i sole mineralne, działa wygładzająco i odżywczo, łagodzi podrażnienia, hamuje rogowacenie skóry
  • Czym jest Nnkt Do czego służy ich obecność jest potrzebna dla prawidłowego funkcjonowania skóry, łagodzenia wielu dolegliwości i zapobiegania procesom starzenia się
  • Czym jest Fitohormony Do czego służy kiełków zbożowych. Służące nawet w niewielkich dawkach pobudzają wzrost, przyśpieszają odnowę naskórka, odmładzają
  • Czym jest Mlekowy Kwas Do czego służy występuje w wielu roślinach i kiszonej żywności. W niewielkich ilościach znajduje się w ludzkim organizmie biorąc udział w przemianach
  • Czym jest Proteiny Do czego służy wszystkich organizmów żywych. Wartość kosmetyczna białek zależy od pochodzenia i budowy, najczęściej służące w kosmetyce są kolagen i
  • Czym jest Włoskiego Orzecha Łupiny Do czego służy kosmetyce m .in. olejki eteryczne, brązowy barwnik glikozydowy i wiele witaminy C. Wysuszone łupiny orzecha używane są do produkcji
  • Czym jest Olej z pestek winogron Do czego służy bogaty w kwasy tłuszczowe i fosfolipidy o strukturze zbliżonej do lipozomów. Dzięki obecności witaminy E olej winogronowy wykazuje
  • Czym jest Korektor Do czego służy służy do maskowania pewnych niedoskonałości skóry twarzy, których nie można zatuszować podkładem na przykład ciemne obwódki pod oczami
  • Czym jest Woskowe Estry Do czego służy alkoholami tłuszczowymi. To są wysokiej klasy tłuszcze używane w nowoczesnych kosmetykach. Stanowią znakomitą bazę i nie jełczeją. Dobrze
  • Czym jest Gammaorizanol Do czego służy Naturalny filtr ochronny zawarty w wyciągu z kiełków ryżowych, stosowany w bazie większości kosmetyków A.T.W
  • Czym jest Gommage Do czego służy wykonywany najczęściej dzięki enzymu pochodzenia roślinnego na przykład z owoców papai. Stosuje się go przy cerze delikatnej, wrażliwej
  • Czym jest Lecytyna Do czego służy naszego organizmu, w szczególności tkanki nerwowej, występuje także w warstwie rogowej skóry , regularnie jest stosowana w połączeniu z
  • Czym jest Retinol Do czego służy niedawna nie można było stosować retinolu w kremach, gdyż jest bardzo nietrwały. W emulsji trójfazowej kremu trójfazowego A.T.W
  • Czym jest Skwalen Do czego służy również w niektórych olejach roślinnych i rybich. Poprawia oddychanie skóry, chroni ją przed utratą wody, przyspiesza przenikanie
  • Czym jest Wooda Lampa Do czego służy sposobność dokładnego obejrzenia skóry. Złożona jest z czterech żarówek, których działanie polega na przepuszczeniu promieni nadfioletowych
  • Czym jest Plantacare Do czego służy Naturalna substancja zmywająca otrzymywana z palmy kokosowej i kukurydzy. Nie skutkuje podrażnień skóry, wzmacnia włosy
  • Czym jest Bioregulator Do czego służy fizjologiczne skóry w oparciu o naturalne roślinne związki. W preparatach A.T.W. są nimi wyciągi ześwieżych roślin
  • Czym jest Lifting Face Do czego służy plastycznej, opierający na wycięciu zbędnych fałdów skóry, co pozwala na likwidację zmarszczek, wygładzenie bruzd, poprawienie napięcia
  • Czym jest Rozmaryn Do czego służy Śródziemnego, uprawiana w wielu państwach, jako przyprawowa i roślina ozdobna. Surowcem zielarskim jest ziele rozmarynu a głównym
  • Czym jest Cytrynowy Sok Do czego służy wykorzystywanym od wieków w celach pielęgnacyjnych. Występuje, jako składnik warunkujący aktywność przeciwrodnikową i stymulujący syntezę
  • Czym jest Szeń Żeń Do czego służy quot; od wieków jest rośliną leczniczą w medycynie chińskiej, przypisuje mu się mnóstwo właściwości niemal cudownych, przede wszystkim
  • Czym jest Trójfazowa Emulsja Do czego służy olej/woda albo woda/olej, lecz olej/woda/olej albo woda/olej/woda. Tego typu emulsję po raz pierwszy stworzył doktor francuski w latach 60
  • Czym jest Epilacja Do czego służy daje wiele trwalsze rezultaty. Epilacji dokonuje się woskiem kosmetycznym na zimno albo na gorąco. Stosuje się także metodę elektrolizy i
  • Czym jest Kukui Do czego służy narastające na Hawajach. Z jego nasion tłoczy się olej, który zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe / przede wszystkim linolowy /, jest
  • Czym jest Karnityna L Do czego służy aminomaślan produkowany naturalnie z aminokwasów lizyny i metioniny w wątrobie i nerkach człowieka. Syntetycznie otrzymuje się ją między
  • Czym jest Silikony Do czego służy powierzchni skóry cienki video ochronny broniący ją przed niekorzystnym działaniem czynników zewnętrznych i zabezpieczają przed utratą
  • Czym jest Roślinne Śluzy Do czego służy których znajdują się wielocukry. Związki śluzowe zawierają: witaminę C, lecytynę, substancje dezynfekujące, powlekające, natłuszczające
  • Czym jest Lift Myo Do czego służy słabym natężeniu i bardzo niskich częstotliwościach / od 0.02 do 0.15 miliampera /, do przywrócenia sprężystości i elastyczności skórze. Po
  • Czym jest Liner Eye Do czego służy pędzelkiem służącym do wykonywania kresek na powiekach może występować w formie tuszu do rzęs, flamastra albo w buteleczkach. Wytwarzany
  • Czym jest Mleczne Cytokiny Do czego służy zapewniają odnowę i wzmocnienie skóry , powodują wygładzenie zmarszczek przez stymulację naprawy naskórka , wzrost syntezy kolagenu i
  • Czym jest Lipidy Do czego służy jako składnik kosmetyków gdyż regulują równowagę wodno-tłuszczową skóry. Lipidy są konieczne do prawidłowego nawilżania skóry gdyż
  • Czym jest Chlorofil Do czego służy Zielony barwnik występujący w roślinach i glonach
  • Czym jest Homeopatyczne Wyciągi Do czego służy zielarstwie suszonych) roślin pochodzących ze szczególnych plantacji prowadzonych w naturalnym środowisku danej rośliny, przygotowane tak
  • Czym jest Kseroderma Do czego służy występującej w chorobie zwanej "rybią łuską". Skóra zawiera mniej niż zwykle gruczołów łojowych i stąd brak naturalnego
  • Czym jest Placenta Do czego służy zwierzęcego (a również świeżych łożysk ludzkich), bogaty w liczne substancje odżywcze, w witaminy A, C,E a również B2 i B12 , kwas foliowy
  • Czym jest H Witamina Biotyna Do czego służy prawidłowego wyglądu skóry. Jej niedobory w organizmie mogą wywołać stan zapalny skóry, wypadanie włosów, złe samopoczucie i tak dalej
  • Czym jest A Witamina Do czego służy znaczenie w kosmetyce pielęgnacyjnej, bardzo istotna dla wyglądu skóry. Jej niedobory powodują wysuszenie skóry, rogowacenie naskórka
  • Czym jest Ciekła Parafina Do czego służy uzyskiwanych w czasie przerobu ropy naftowej. Występuje w formie bezbarwnej, przezroczystej cieczy bez zapachu i smaku
  • Czym jest Oxylastil Do czego służy biosyntezy , zapewnia właściwe dotlenienie tkanek , przeciwdziała gromadzeniu się zanieczyszczeń metabolicznych powstających w trakcie
  • Czym jest Konserwant Do czego służy związków wykazująca działanie bakteriostatyczne i bakteriobójcze. Dodawany do kosmetyków w celu zahamowania rozwoju mikroorganizmów w
  • Czym jest Miłorząb japoński (Ginkogo biloba Do czego służy a żyjące do 100 lat. Wg religii szintoistycznej soki tego drzewa dają siłę i nieśmiertelność. Chińczycy od dawna stosują je przy wielu
  • Czym jest Euceryna Do czego służy otrzymywany z połączenia lanoliny z wazeliną albo olejem parafinowym. Znakomity emulgator. Ma mocne właściwości higroskopijne. Chłonie duże
  • Czym jest Saponiny Do czego służy organiczne o charakterze glikozydów, z wodą tworzą roztwory koloidalne, które pienią się i zwiększają przepuszczalność błon komórkowych
  • Czym jest Antyoksydanty Do czego służy wolnych rodników. Wolne rodniki odpowiadają za przyspieszanie mechanizmów starzenia się skóry. Mogą być również powodem poważnych chorób

Jak działa? Co to znaczy i do czego służy w leczeniu

Skutki i przyczyny. Efekty uboczne i objawy choroby. Działanie, zabiegi, lekarstwa, substancje, leki, wyjaśnienia.

Skutki Antyoksydanty, Saponiny, Euceryna, Miłorząb Japoński (Ginkogo Biloba), Konserwant, Oxylastil, Parafina Ciekła, Witamina A, Biotyna (Witamina H), Placenta przyczyny.

Działanie Antyoksydanty, Saponiny, Euceryna, Miłorząb Japoński objawy.